Mijn favorieten

Nieuws

NVM Open Huizen dag
Geplaatst op: 13 maart 2023
Op zaterdag 1 april is het weer de landelijke NVM Open Huizen Dag. De belangrijkste huizendag van het jaar!
Hypotheeklasten verlagen met nieuwe taxatie
Geplaatst op: 8 december 2022
Na een periode van stijgende huizenprijzen, dalen de verkoopprijzen nu. Daarom is dit hét moment je woning te laten taxeren. Met een hogere taxatiewaarde kan de renteopslag van je hypotheek omlaag.
Starters opgelet!
Geplaatst op: 3 november 2022
Om starters de kans te bieden een eigen woning te kopen wil de gemeente Breda de voorwaarden van de Starterslening verruimen.
De veranderingen van de markt in 2023
Geplaatst op: 19 oktober 2022
In 2023, gaat er veel veranderen in de woningmarkt. We hebben een aantal punten voor jullie onder elkaar gezet, zodat je goed voorbereid het nieuwe jaar in gaat.
Tips voor woningzoekers bij stijgende hypotheekrentes
Geplaatst op: 22 juli 2022
De gemiddelde hypotheekrente is de afgelopen tijd flink gestegen. Woningzoekers lijken hierdoor onzekerder te worden. Want een hogere hypotheekrente, brengt nou eenmaal nadelen met zich mee. Toch is er geen man overboord, je kunt je huizenjacht gewoon voortzetten. Het is vooral belangrijk dat jij je ervan bewust bent. Daarom vertellen wij je graag waar je als woningzoeker rekening mee moet houden bij stijgende hypotheekrentes.
Wat voor vragen kun je stellen tijdens een bezichtiging?
Geplaatst op: 3 mei 2022
Je hebt een woning gevonden die aan al je wensen voldoet, en je hebt een bezichtiging ingepland. Een bezichtiging kan best overweldigend zijn. Soms kun je zó enthousiast zijn, dat je achteraf vergeten bent vragen te stellen. Daarom is het zeker belangrijk om je goed voor te bereiden. Maar hoe doe je dat nu? We helpen je graag!
De voordelen van een aankoopmakelaar
Geplaatst op: 16 maart 2022
Deze vraag zul je je vast wel eens hebben afgevraagd. Wat doet een aankoopmakelaar nu eigenlijk? Heeft het een toegevoegde waarde? In deze blog vertellen we jou graag meer over de voordelen van een aankoopmakelaar.
Rookmelders verplicht per 1 juli 2022
Geplaatst op: 25 januari 2022
Rookmelders, ze zijn zeker belangrijk, maar vanaf 1 juli 2022 ook verplicht. In deze blog vertellen wij je meer over de type rookmelders en waar de rookmelders zeker moeten hangen.
De meest waarde-verhogende verbouwingen voor je huis
Geplaatst op: 21 december 2021
Je zult het je vast wel eens afvragen, wordt mijn woning meer waard door een verbouwing? Er zijn een aantal verbouwingen, die wel degelijk invloed hebben op de waarde van je huis. We zetten er in deze blog een aantal op een rijtje.
Hoe belangrijk is een energielabel bij de verkoop van je woning?
Geplaatst op: 24 november 2021
Heb je plannen om je woning te verkopen? Vraag direct een geldig energielabel aan! Waarom dit belangrijk is en hoe je dit aanpakt, lees je in deze blog.
Help wij gaan scheiden!
Geplaatst op: 4 november 2021
Scheiden is natuurlijk niet het leukste onderwerp, maar wat nou als je als alleenstaande (ouder) ineens weer op deze overspannen woningmarkt staat? Wij zetten in deze blog een aantal handvaten voor je op een rijtje.
Huis kopen? Dit zijn de belangrijkste veranderingen op de huizenmarkt!
Geplaatst op: 18 augustus 2021
Dankzij verschillende gebeurtenissen van de afgelopen 2 jaar werden er verschillende verwachtingen geschetst van de veranderingen op de huizenmarkt in 2021. Echter laten de cijfers andere resultaten zien. Lees verder om de belangrijkste veranderingen op de huizenmarkt in 2021 te zien.
Huis kopen? Johanna zet de 8 belangrijkste aankoopkosten van een woning voor je op een rij!
Geplaatst op: 29 juli 2021
Wanneer je erover denkt om een huis te kopen, dien je sinds enkele jaren de eenmalige aankoopkosten van een woning uit eigen zak te betalen. Naast de koopsom zijn er veel bijkomende kosten bij het kopen van een huis waar je rekening mee moet houden. Johanna biedt hulp met onderstaand overzicht!
Duurzaam wonen met Makelaarshuys Johanna en Gijs
Geplaatst op: 23 februari 2023
Tiny houses, ecodorpen, groene wijken en klimaatneutrale huizen. Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in duurzaam wonen. Ook als je al heel fijn woont, en niet op zoek bent naar een energiezuinige nieuwbouwwoning, stimuleren verschillende leningen en duurzaamheidssubsidies je om je huidige woning te verduurzamen. Maar hoe doe je dat, duurzaam wonen? Johanna helpt je op weg!
Verkooptips van Makelaarshuys Johanna en Gijs
Geplaatst op: 23 februari 2023
Je huis snel verkopen dankzij de verkooptips van Johanna en Gijs. Creëer ruimte, maak gebruik van licht en kies goede foto's. Lees alle tips in mijn blog!
Vergroot je aankoopkansen met Makelaarshuys Johanna en Gijs
Geplaatst op: 23 februari 2023
Waarom zou je een aankoopmakelaar inschakelen als je ook een woning kan kopen zonder aankoopbegeleiding? Met hulp van ons als aankoopmakelaar maak je meer kans in deze overspannen woningmarkt én weet je zeker dat je de juiste prijs betaalt voor jouw droomhuis!